Time For Rum

146 položek

Rum (angl. rum, špan. ron, fr. rhum) je alkoholický nápoj destilovaný z melasy nebo z cukerné šťávy získané z cukrové třtiny.

Konzumenti většinou rozlišují bílé rumy, které jsou považovány za lehké, a tmavé, jako těžké a chuťově výraznější. Tato teorie vychází z toho, že všechny čerstvě destilované rumy jsou průzračné a barvu získávají během zrání v sudech spolu s rozvojem chuti. Ale kvalitní bílé rumy bývají někdy filtrovány kvůli odstranění barevného odstínu a naopak levné, krátce zrající, tmavé rumy jsou často přibarvovány karamelem.
Další široce rozšířený názor přisuzuje rumům nižší kvalitu než ušlechtilým zrajícím destilátům typu whisky nebo koňaku, a proto je považuje za vhodné pouze do míchaných nápojů. Ale kvalitní, dlouho zrající rum je stejně vhodný k přímému popíjení (nebo pouze s ledem) jako whisky nebo koňak.

Objem:

Zobrazit:

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info